• gangstah
 • lillasyster
 • hjälp
 • dansen
 • THE MORE YOU SUFFER THE MORE IT SHOWS YOU REALLY CARE, RIGHT?

  Hon har skrapat hål på de tunna strumpbyxorna så illa att hon blöder på knäna från de grus fyllda skrapsåren.
  Och hon har glömt att borsta sitt oändligt långa hår så länge att hon skrattar när pojkarnas fingrar fastnar i hennes smutsiga tovor.
  Flickans läppar bolmar ut stora luftförorenade moln mitt på torgets rymmlande gator, men molnen regnar aldrig över hennes eget huvud.
  Hon springer iväg när hennes olycksbror frågar efter sin söta olycksyster. Och gömmer sig bakom oskyldiga människor.
  Flickan har krossat vänskaps band och slitit sönder kärleks relationer. Hon har förintat sitt förtroende och tagit livet av "den oskuldsfulla barndomen".  Hon frågar sig själv om hon verkligen är den ända som njuter av plågan? I hennes vanföreställningar är det faktiskt skratt retande. Och att hennes ögon stirrar ensamt på den lyckliga sidan är än mer roande.
  Hennes bleka leende och kolsvarta ögon hånler sarkastiskt åt förskräckelsen och när hon vänder sitt fräkniga ansikte mot solen njuter hon, för solen lyser på både ond och god som hennes morfar så många gånger vågat lova sitt lilla olycksbarn-barn.
  Hon och hennes icke existerande avundsjuka lever i den lilla byn där alla känner alla både utan och innan. Där trampar hon sönder vänskaps banden mellan pojkarna, och där sliter hon i sär kärleksförhoppningarna hos flickorna. 
  Me hon ler. Hon ler stort. För hon är underbar och älskad av alla - förskräcklig och hatat av allihopa.  frankly my dear i don't give a damn / Madelene


  HELLRE ENSAM ÄN I FEL SÄLLSKAP  Som Mary Poppins elaka syster med ett paraply som vänds ut och in i den elaka vinden, och en glödande ciggaret mellan läpparna istället för två bländande tandrader. En svart sjal lindad om både hår och hals och en osynlig skata sittandes på axeln för att avsiktligt bringa olycka omkring sig. Vaken på natten och sovandes på dagen. Hårda klackar och snabba fotsteg i en av sommarens kallaste höst nätter.

  Det finns en skillnad på att vara själv och att vara ensam - to be lonely or just alone. Antingen att vara med sig själv eller att vara utan sällskap. Att vara själv är självklart det positiva alternativet, Mary Poppins alternativet. Där regnar inte molnen som svävar över paraplyet och där glöder ingen cancer pinne mellan en vacker flickas läppar.

  Att vara utan sällskap är då det negativa alternativet, den elaka systerns alternativ. Här skrattar den sarkastiska flickan åt att hon hellre är ensam än i fel sällskap. Men molnen över hennes slitna paraply har aldrig gråtit så hejdlöst. Och den brinnande cigaretten mellan hennes sugande läppar har aldrig släkt glöden hos henne som då, när hon inser hur ensam hon egentligen är. Lonely.


  Alla är vi med oss själva ibland. Det måste vi få vara. En stund för sej själv i denna överbefolkade värld. Mentalt mitt i rymlet, eller fysiskt bakom lås och bom. Ibland för att knyta upp de trassliga nystan som just rymlet trasslat ihop för oss. Eller kanske för att påminna oss själva om att aldrig trassla ihop någon annans lilla nystan, för vi ogillar att trassla de tillbaka igen. 
  (Men alla är vi också ensamma. Ibland. Ofta. Lite då och då. Alla. . .)


  But remember, the most important reletionship is the one you have with yourselfe, lonely or just alone, always / Madelene


  AND I DON'T CARE ABOUT WHAT PEOPLE SAY CUZ THE PRICE I PAY IS WORTH THE RUSH I GET

  Visst är det svårt att övertala sig själv att den underbara vägen dit är mer värt en det hårda fallet ner för stupet är o-värt? Det är så olidligt svårt att minnas just det, när vägen väl är över.


  Salta tårar och långsam musik, dystra melodier med sorglig lyrik. 
  Just nu mår jag bäst av det i en kombination med att naken dricka vin i ett alldeles för stort glas på balkongen. Jag känner mej som indianen i det dåliga skämtet om att de utför sina behov om de behöver.
  "Gör som indianerna om du är kissnödig - kissa!" Ni vet väl vad jag menar . . .

  Fast varje gång sångaren i mina högtalare nämner ord som "i din famn", "trygg", "kärlek", och "meningen med livet" snuddas jag av lusten att göra som jag brukade göra när jag kände behovet. Jag minns den tiden då jag bara inte kunde låte bli min rena hud, när jag blev arg alltså. . .
  "Gör som en yngre Madelene om du inte kan få ut din ilska - skyll på dej själv och betala ditt pris!" Det vet jag att ni vet vad jag menar med . . .


  (klicka på bilden, lyssna på låten och läs texten en gång till.)  Ja ä int' bitter / Madelene
  HE ATTACKS MY HEART, HEART ATTACK  I går kväll flög en tyst svala med sina vita vingar över himmelen. Den hette Problem och försvann från sitt länge levda bo på mina axlar. Några tunga vingslag som slog de omkring i ansiktet, men när den väl fått fart flög den snabbt och försvann för evigt.


  Jag äskade min lilla Problem och hade envisats med att hålla honom i min famn trots att dess vassa näbb högg mig gång på gång rakt i hjärtat.
  Jag var som den dåliga reklam bruden med ciggaretten i handen, som undrar vad hon vore utan den? Hon som i slutet "fimpar röken och behåller glöden".
  Jag höll krampaktigt tag i min dåliga vana, min bittra verklighet, mitt stora problem. Jag plågade mej själv med sådant som jag inte tycker om, men jag kallade det för att jag "stod ut" och det gjorde jag för någon annans skull. Ser ni!? Jag glömde tillomed bort mitt eget livs-motto om att "jag lever för min egen skull". Mitt problem förändrade alltså mej till någon annan. Någon sämmre!

  Men igår var det dags att låta svalan rymma - Att fimpa röken men behålla glöden!
  Det är viktigt att vara stark. Att se till att klara sig. Inte fly hellre än illa fäkta - utan fäkta bra istället!
  Jag väntar på att det lilla Grynet som bor inom varje brud, ska vakna till liv och påminna oss om att "Ta ingen skit". För vi är värda det där grädden på moset, den lilla diamanten längst ner i hösäcken, det allra allra bästa!


  Ta ingen skit / Madelene

  AND I LOVE IT THE MORE THAT I SUFFER  En otålig extremare med humörsvängningar och alldeles för stort analyserings behov. En förmåga att blint lita på varenda varelse samt en förbannelse att inte tro på någon alls. Labilitet ända in i märgen, översvämande och olidlig. Jag är opålitlig!
  __________________________________________________________________________
  (Wait Where you going? I'm leaving you! No you ain't, come back, we're running right back. Here we go again it's so insane)

  Nej, människan behöver inte kärlek, det finns inget riktigt överlevar-instinkt behov. Kärlek och förälskelse är ord som aldrig funnits förprogramerade i våra mekaniska kroppars innre. Det stod alldrig med i vår bruknings manual - Förs än vi en dum dag provade på det - då vi klåfingrade varelser sträkte oss efter den förbjudna frukten och smakade på den trollbindandede smärta som vi nu kallar för kärlek.

  När människan väl smakat en liten bit, fört sina smaklökar in i dimman, kan vi bara inte få nog. (You're just gonna stand there and watch me burn but that's alright because I like the way it hurts). Bara människan blivit smittad av denna kroniska sjukdom. Ska den fortsätta sprida sig i våra vener och artärer så länge vi förmår. Ingen hinner färdigt och ingen hinner någonsin mättas eller få nog.
  Kärlek är en drog, en sjukdom, en plåga, en illusion och helt underbart.
  (Just gonna stand there and hear me cry but that's alright because I love the way you lie).
  För kärleken förblindar och bedövar, tills den öppnar upp våra ögon och smärtar vårat inre.
  Den är svart och den är vit.
  Den är extrem och ingentin alls.
  (Cause when it's going good i
  t's going great. I'm Superman with the wind in his bag she's Lois Lane.  But when it's bad it's awful I feel so ashamed I snap).


  (And right before im about to drown she resuscitates me she fucking hates me. . . And I love it!)


  Love hurst/Madelene


  OCH VINNAREN ÄR DEN FÖRTJUSANDE . . .
  Jag är på ett odödligt humör idag. Oboltigt lycklig och faktiskt nöjd!
  Jag mår väldigt bra och skulle nog helst av allt vilja tugga rosa bubbelgumm, traska runt i mina högsta stilett klackar och lyssna på Veronica Maggio's "Vinnaren är" i mina 90-tals hörlurar. Och kanske tillochmed sätta mej själv längst ute på bryggan och bara tänka på mej själv.
  Det är inte ofta, tillochmed väldigt sällan, som jag faktiskt mår bra över mej själv. Och om jag någon gång skulle slå i mitt huvud och rent av bli kaxig i fem minuter hade nog de flästa först reagerat med störa ögon och gapande munnar, men sekunden efter hade de skrattat och låtit mej fortsätta.  Det gör ingenting att telefonen inte ringer, eller att jag fortfarande inte blivit så brun att jag kan skryta med skillnaden mellan bikini- och ike bikinilinjer. Jag skulle tillochmed kunna ta att du höll i någon annans hand, för att min ändå är så upptagen med sitt victory tecken just nu. Bisy bisy!

  Och jag vet inte om det är sommarens sommriga sommar väder, cidern i handen som matchar mina solgrasögon, förmiddagen som tillbringades med de förtjusande Nenne och Ellen(<3), eller Veronicas egoistiska sångtexter som får mej att känna mig såhär. Men för att stanna på den säkra sidan så bör jag sluta spekulera i det, och bara catch the moment - don't worry be happy!


  Jag ser ljuset / Madelene  RSS 2.0