• gangstah
 • lillasyster
 • hjälp
 • dansen
 • HELLRE ENSAM ÄN I FEL SÄLLSKAP  Som Mary Poppins elaka syster med ett paraply som vänds ut och in i den elaka vinden, och en glödande ciggaret mellan läpparna istället för två bländande tandrader. En svart sjal lindad om både hår och hals och en osynlig skata sittandes på axeln för att avsiktligt bringa olycka omkring sig. Vaken på natten och sovandes på dagen. Hårda klackar och snabba fotsteg i en av sommarens kallaste höst nätter.

  Det finns en skillnad på att vara själv och att vara ensam - to be lonely or just alone. Antingen att vara med sig själv eller att vara utan sällskap. Att vara själv är självklart det positiva alternativet, Mary Poppins alternativet. Där regnar inte molnen som svävar över paraplyet och där glöder ingen cancer pinne mellan en vacker flickas läppar.

  Att vara utan sällskap är då det negativa alternativet, den elaka systerns alternativ. Här skrattar den sarkastiska flickan åt att hon hellre är ensam än i fel sällskap. Men molnen över hennes slitna paraply har aldrig gråtit så hejdlöst. Och den brinnande cigaretten mellan hennes sugande läppar har aldrig släkt glöden hos henne som då, när hon inser hur ensam hon egentligen är. Lonely.


  Alla är vi med oss själva ibland. Det måste vi få vara. En stund för sej själv i denna överbefolkade värld. Mentalt mitt i rymlet, eller fysiskt bakom lås och bom. Ibland för att knyta upp de trassliga nystan som just rymlet trasslat ihop för oss. Eller kanske för att påminna oss själva om att aldrig trassla ihop någon annans lilla nystan, för vi ogillar att trassla de tillbaka igen. 
  (Men alla är vi också ensamma. Ibland. Ofta. Lite då och då. Alla. . .)


  But remember, the most important reletionship is the one you have with yourselfe, lonely or just alone, always / Madelene


  Kommentarer
  Blogg listad på Bloggtoppen.se
  Postat av: mathy

  sv: i örebro? :D

  2010-07-29 @ 14:58:59
  URL: http://thejuicydetails.blogg.se/
  Postat av: Madelene

  Jaha nej då tog jag fel. Sorry :P

  2010-07-30 @ 11:16:35

  Varsågod:

  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  Har du blogg?:

  Kommentar:

  Trackback
  RSS 2.0