• gangstah
 • lillasyster
 • hjälp
 • dansen
 • TELL ME WHAT I WANNA HEAR

  Idag är min tredje söndag i rad.
  Fredagen var en söndag.
  Lördagen var en söndag.
  Och idag är definitivt en söndag.

  Jag vill vara liten och byta bokmärken med grannflickan igen / Madelene

  EVERYBODY WANTS HAPPINES, NOBODY WANTS PAIN. BUT YOU CAN'T HAVE A RAINBOW WITHOUT A LITTLE RAIN

  Jag kramar den varma kaffekoppens öra i min ena hand och håller en vass kniv mot mina hjärncellers hals med den andra. Men varken hettan från det ny bryggda kaffet eller hotet mot tänkar-cellerna kan få mina idéer att krypa fram, mina tankar att rinna ur eller min inspiration att strömma över tangänterna.

  Så brukar det inte vara.

  Men bilder har jag desto fler av så de får rädda detta inlägg. 
  En vacker dag ska jag ordna så att ni kan klicka på bilderna och se dem förstorade också.
  Men idag är ingen sådan så ni får vänta.

  Sommarkännsla / Madelene

  "HJÄLTAR OCH HJÄLTEMOD", kanske värt att tänka på

   

  Vem är hjälte?
  Jo, den som vågar övervinna sina rädslor.
  Vem är då någon annans hjälte?
  Jo, den som vågar övervinna någon annans rädsla i dens ställe.

   

  Hjältar har funnits så länge som vi har trott på att de finns. Ända sedan människan kom fram till att denna sortens varelse, med sitt hjältemod, faktiskt existerar. En släkting till oss, med lite finare insida, högre halter av mod inavlade i sena gener, och en extrem vilja av att göra något med den, att förändra världen.
  Det var då vi namngav den modiga individens strävan efter en bättre värld, som vi fastslog både att det fanns, och vad en hjälte var.

  Hjältarna har förbluffat oss ända sedan vi i barnsben först gapade framför deras tecknade tv-serier för att senare ”flyga” runt iförd vår fastknutna mantel och rädda syrrans stackars Barbie dockor i nöd. Tills vi som mindre vuxna ser dem trolla med sina osynliga spön rakt framför våra ögon, på mittenuppslagen i tidningarna och dåligt tecknade på skyltdockornas t-shirts.
  Våra hjältar har följt med oss från vår- tecknade filmer, färgglada leksaker och ”vad livet är enkelt” tid. Tills vi nu i ungdomens dagar kan luta oss mot deras axel när världen spelar oss ett av sina spratt.
  Jag tror att det bor en liten hjälte inom oss alla. Granne med herr samvete och sambo med fröken karma. Jag tror att den vakar över oss där inifrån, som en skyddande ängel, och pushar oss att ta vårt ansvar att förändra den eländiga världen där ute.


  En hjälte är en person som vågar övervinna sina egna rädslor.  Och om du inte är din egen hjälte. Eller i alla fall inte tagit modet till dig att inse det ännu.  Då kan du se upp till någon annans. För en hjälte är just det – en förebild, vars hjältedåd vi bör se upp till och försöka ta efter. Istället för att lära oss av våra misstag så som de vuxna inpräntat i våra skallben, borde vi lära oss hur vi räddar misstagen innan de begås.
  En annans hjälte är någon som vågar övervinna någon annans rädsla, åt denne.  En vars hjärta inte fått plats i sin bröstkorg och sträcker sig ut och råder bot på hatet utanför våra varma kroppars inre.

  Om du vågar så är du modig. När du är modig är du en hjälte.  För varje hjälte har alltid ett stycke mod nerpackat i sin ryggsäck, handväska eller jeans ficka. Detta plockar hjälten fram så fort universum rynkar sina ögonbryn och ställer till det för oss små människor här nere på jorden.
  Så nästa gång du snavar på dina misstag eller faller omkull på någon annans ska du plocka fram din portion mod, blåsa ut det ur din hand och låta det falla ner över misstaget. Med lite hjälp på traven kan du utföra hjältedåd.

  Jag vill, jag kan, jag vågar – Jag är en hjälte / Madelene


  VI HADE EN LITEN KLASSFEST TILLSAMMANS

  Vi saknade dom som inte var där. Så om du lider med mej kan du hålla
  en tyst minut i den här                                            luckan.

  En till liten suck åt att min kameras batterier gav upp precis innan själva festen började. 
  Just my luck!

  SP09C / Madelene

  I LIKE A PUNK ROCK CHICK WITH HAIR JUST LIKE RIHANNA NA NA NANA

  Fredag!

  Idag tog jag ledigt. Nu vet som dom vuxna gör när dom missat semestern i sommras. Fasten jag hade semester då med. Men äsh jag tog ledigt ändå. Jävligt onödigt men o så skönt!

  Mysat, storstädat och tränat har jag hunnit med. Och snart ska jag lång-middaga med min kära familj.
  Å allt efter att jag sedan klivit ur lägenheten, fullproppad med taccos och på mitt gladaste humör är hela knivsta ett dunkande discotek från 1972. 

  Haha jag tyckte det lät mysigt iallafall, durå?

  See yah / Madelene

  BLING BLING

  Då kör vi / Madelene

  JAG FÅR LIKSOM INGEN ORDNING PÅ MITT LIV NA NANA NA

  Jo jag har visst ordning på mitt liv!
  Nu känner jag att det där som jag väntat på så länge har inträffat - nu har jag äntligen pail på vafan världen spelar mej för spratt. I'm in the game.

  Stackars mej har simmat runt som en andningsbesvärad guldfisk vars minna inte höll för att komma ihåg hur man andades. Men nu kom jag ju på att fiskar kan andas i vatten. Pling!   Bless tiden / Madelene


  COME ON BABY TURN THE LIGHTS OFF

  Tiden räcker inte till men här är (ungefär en hundradel av) min helg:  (Jag blev skit sugen på att ändra bloggen svart och bara slänga upp massa bilder, med lite VIT text under. Hm jävla människa, blir ju aldrig nöjd!)
  Förslag?

  Jag lovar att bli bättre på att uppdatera / Madelene

  SÄG VÄLKOMMEN TILL MIN NYA BFF


  Nu går INGEN säker längre.
  Men först ska jag öva.
  Invigning inom fem minuter!

  Vadå ont? Bit ihop för fan! / Madelene

  Guds gåva till sjuklingen . . .


  Är nog choklad puddingen som jag snart tänker tröst äta. Men efter det kommer mina älskade killer-piller!
  Krya på mej / Madelene

  RSS 2.0