• gangstah
 • lillasyster
 • hjälp
 • dansen
 • "HJÄLTAR OCH HJÄLTEMOD", kanske värt att tänka på

   

  Vem är hjälte?
  Jo, den som vågar övervinna sina rädslor.
  Vem är då någon annans hjälte?
  Jo, den som vågar övervinna någon annans rädsla i dens ställe.

   

  Hjältar har funnits så länge som vi har trott på att de finns. Ända sedan människan kom fram till att denna sortens varelse, med sitt hjältemod, faktiskt existerar. En släkting till oss, med lite finare insida, högre halter av mod inavlade i sena gener, och en extrem vilja av att göra något med den, att förändra världen.
  Det var då vi namngav den modiga individens strävan efter en bättre värld, som vi fastslog både att det fanns, och vad en hjälte var.

  Hjältarna har förbluffat oss ända sedan vi i barnsben först gapade framför deras tecknade tv-serier för att senare ”flyga” runt iförd vår fastknutna mantel och rädda syrrans stackars Barbie dockor i nöd. Tills vi som mindre vuxna ser dem trolla med sina osynliga spön rakt framför våra ögon, på mittenuppslagen i tidningarna och dåligt tecknade på skyltdockornas t-shirts.
  Våra hjältar har följt med oss från vår- tecknade filmer, färgglada leksaker och ”vad livet är enkelt” tid. Tills vi nu i ungdomens dagar kan luta oss mot deras axel när världen spelar oss ett av sina spratt.
  Jag tror att det bor en liten hjälte inom oss alla. Granne med herr samvete och sambo med fröken karma. Jag tror att den vakar över oss där inifrån, som en skyddande ängel, och pushar oss att ta vårt ansvar att förändra den eländiga världen där ute.


  En hjälte är en person som vågar övervinna sina egna rädslor.  Och om du inte är din egen hjälte. Eller i alla fall inte tagit modet till dig att inse det ännu.  Då kan du se upp till någon annans. För en hjälte är just det – en förebild, vars hjältedåd vi bör se upp till och försöka ta efter. Istället för att lära oss av våra misstag så som de vuxna inpräntat i våra skallben, borde vi lära oss hur vi räddar misstagen innan de begås.
  En annans hjälte är någon som vågar övervinna någon annans rädsla, åt denne.  En vars hjärta inte fått plats i sin bröstkorg och sträcker sig ut och råder bot på hatet utanför våra varma kroppars inre.

  Om du vågar så är du modig. När du är modig är du en hjälte.  För varje hjälte har alltid ett stycke mod nerpackat i sin ryggsäck, handväska eller jeans ficka. Detta plockar hjälten fram så fort universum rynkar sina ögonbryn och ställer till det för oss små människor här nere på jorden.
  Så nästa gång du snavar på dina misstag eller faller omkull på någon annans ska du plocka fram din portion mod, blåsa ut det ur din hand och låta det falla ner över misstaget. Med lite hjälp på traven kan du utföra hjältedåd.

  Jag vill, jag kan, jag vågar – Jag är en hjälte / Madelene


  Kommentarer
  Blogg listad på Bloggtoppen.se
  Postat av: Izabella

  Älskar att läsa de du skriver madelene, skriv en bok för fan, jag skulle läsa den :D

  2010-09-23 @ 08:51:21
  Postat av: Carro

  Jaa...hjältemodet finns i alla, bara hitta mod att upptäcka det!:O) Jag vet att det finns i dig, o därför har du en award att hämta på min blogg, om du vill! P&K!

  2010-09-24 @ 11:00:42
  URL: http://fitnessa.blogg.se/

  Varsågod:

  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  Har du blogg?:

  Kommentar:

  Trackback
  RSS 2.0